Bilten

Ukoliko želite primati novosti s Vugrovečkog web portala putem e-maila, upišite svoju e-mail adresu i sve objavljene novosti stizati će na Vaš e-mail prilikom objave na portalu.


E-mail:Anketa

Da li u Vugrovcu nedostaje sadržaja za djecu i mlade?

Da, naravno
Trebaju svoj prostor
Imaju dovoljno
Ne, imaju i previše


Rezultati ankete

Print link Povratni link

Autor: Njuškalo -
Obajavljeno: 11/10/2015 4:59:16 PM

Bandić u Vugrovcu - Vraćaju se granice i gradi kružni tok

Bandić u Vugrovcu - Vraćaju se granice i gradi kružni tok

Gradonačelnik Milan Bandić posjetio je danas (10.11.2015.) dodpodne Vugrovec kako bi se uvjerio napreduju li projekti dogovoreni na predhodnom sastanku. U velikoj dvorani vugrovečke Stare škole moglo se čuti da izgradnja precrpne vodovodne stanice dobro napreduje, pa već ovaj tjedan započinje početak procesa javne nabave, počinje se rješavati izmještanje neadekvatno smještenih autobusnih stanica u središtu naselja kod crkve i u Markovom Polju kod skretanja za groblje, te zamjena zemljišta između grada i crkve čime bi Grad dobio crkvenu parcelu neophodnu za mjesno groblje, a crkva bi dobila u vlasništvo parcelu na kojoj se trenutačno vugrovečka župna crkva i nalazi, a to zemljište je sada gruntovno gradsko. Također, grahovečka ulica uskoro bi trebala biti asfaltirana i taj bi problem končno bio riješen, jer je dugo vremena postojao imovinsko pravni problem. No, jedan od najvećih problema dijela građana Vugrovca svakako je prekrajanje mjesnih granica koje je, kako se danas čulo, učinjeno još početkom devedesetih godina, a gotovo to nitko nije znao dugi niz godina, počeo se rješavati. Tako bi dio Vugrovca koji je neobjašnjivo potpao većim dijelom pod Đurđekovec i manjim pod Prekvršje, vjerujemo uskoro mogao biti vraćen u prijašnje stanje. No, pomalo je problem zakonska procedura koja je u ovom slučaju dugotrajna. Ponajviše s vraćanjem granica trebaju se na zborovima građana složiti građani svih triju naselja. U Vugrovcu i Đurđekovcu to nije problem, predsjednik M.O. Đurđekovec Stjepan Polovanec objasnio je svojim građanima o čemu se radi i oni su s zaumijevanjem podržali vraćanje Vugrovcu ono što mu i pripada, no predsjednik M.O. Prekvršje tome se iz neobjašnjivog razloga protivi i ne želi o toj temi sazivati zbor građana. No, vjerujemo da će se i tome uskoro doskočiti, jer, kako je rečeno, sve gradske službe spremne su odraditi svo dio posla nakon što svi građani spomenutih naselja kažu svoje i još se čekaju Prekvršani.

Na današnjem skupu doznali smo i o projektu skorog početka gradnje kružnog toga na ulazu u Vugrovec čime bi se promet na tom dijelu usporio što bi umnogome doprinijelo sigurnosti svih sudionika, a posebice školske djece koja svakodnevno tim dijelom pješače i prelaze iznimno dinamičnu prometnicu. Na fotografijama planova pogledajte kako bi kružni tok trebao izgledati kad krajem 2016. bude dovršen.


Samo registrirani odnosno prijavljeni korisnici mogu komentirati članak!
Komentari:
Nema komentara vezanih uz članak


Monitor

Zadnji registriran:
JASMINKA + ' ' + CARRIERO
JASMINKA CARRIERO

Sat

Trenutno vrijeme u Vugrovcu:

Prognoza

Trenutno podaci za vremensku prognozu nisu dostupni!

Zaboravili ste zaporku?

Ukoliko ste zaboravili zaporku, pošaljite nam e-mail adresu kojom ste se registrirali i zaporka će Vam odmah biti poslana putem e-maila.


E-mail:

Registracija novog korisnika

Kako biste sudjelovali u uređivanju web portala, u kućice ispod unesite svoje podatke: ime, prezime, e-mail adresu i zaporku te odaberite organizaciju koju želite uređivati.

Napomena: ukoliko želite uređivati npr. "KUD D.Domjanić", morate biti njihov član. Isto se odnosi na sve ostale organizacije, osim organizacije "Novinari" – u tu organizaciju spadaju svi koji nisu članovi nijedne od preostalih navedenih organizacija. Dakle, ako niste član niti jedne od navedenih organizacija koje djeluju u Vugrovcu, a želite uređivati Vugrovečki web portal, odaberite organizaciju "Novinari".

Putem e-maila dobiti ćete aktivacijski link kojim ćete potvrditi upisanu e-mail adresu i aktivirati Vaš korisnički račun za uređivanje portala.

Upozoravamo da će sve novosti neozbiljnog i uvredljivog sadržaja biti obrisane bez prethodne najave, a njihovi autori isključeni iz uređivanja portala.


Ime:


Prezime:


E-mail:


Zaporka:


Organizacija:

Prijava

Ukoliko ste registrirani korisnik i želite uređivati novosti na portalu, u kućice iznad unesite svoju e-mail adresu i zaporku. Upozoravamo da će sve novosti neozbiljnog i uvredljivog sadržaja biti obrisane bez prethodne najave, a njihovi autori isključeni iz uređivanja portala.

Profil korisnika
 

Za više detalja o korisniku posjetite njegov blog i saznajte sve što je napisao o sebi.

Blog >>>

Rezultati ankete

Da li u Vugrovcu nedostaje sadržaja za djecu i mlade?
Da, naravno: 139 glasova
Trebaju svoj prostor: 9 glasova
Imaju dovoljno: 5 glasova
Ne, imaju i previše: 11 glasova