Bilten

Ukoliko želite primati novosti s Vugrovečkog web portala putem e-maila, upišite svoju e-mail adresu i sve objavljene novosti stizati će na Vaš e-mail prilikom objave na portalu.


E-mail:Anketa

Da li u Vugrovcu nedostaje sadržaja za djecu i mlade?

Da, naravno
Trebaju svoj prostor
Imaju dovoljno
Ne, imaju i previše


Rezultati ankete

Print link Povratni link

Autor: Njuškalo -
Obajavljeno: 4/13/2014 12:04:39 PM

Hrvatski gljivari održali izbornu skupštinu

Hrvatski gljivari održali izbornu skupštinu

Hrvatski mikološko gljivarski savez održao je u subotu, 12. travnja izbornu godišnju skupštinu u vugrovečkoj staroj školi. Nakon godišnje skupštine gljivarskog društva Sesvete koje je svoj skup nedavno održalo u istom prostoru, hrvatski gljivari ponovo su, poučeni dobrim domaćinstvom Vugrovčana, skupili se u našem mjestu. Bila je to prigoda da se razmijene mišljenja o jednom i više puta jestivim gljivama, ali i da se ukaže na nezadovoljstvo gljivara i svih onih građana koji ubiru šumske plodove, novim restriktivnim propisima koji brane građanima slobodan ulazak u šume i iznošenje šumskih darova prirode. Naime, novim pravilnikom Hrvatske šume branje gljiva, ali i kesnena, borovnica, šparoga, te svih drugih šumskih plodova, smatra se pustošenjem naših šuma. Zanimljivo je da pustošenja nema, ako gljivari, planinari i ostali građani u šumariji uplate dozvolu za "pustošenje". Stoga su nakon izbora novog rukovodstva, delegati 33 hrvatska gljivarska društva, a u Vugrovcu ih se od 99 okupilo njih 91, dali u zadatak da se lobiranjem prema Vladi RH, ali i Saboru pokuša osporiti nelogična odluka koji uz to šumarski birokrati nazivaju "šumskim proizvodima". Ne trebate biti osobito ekonomski obrazovani pa da znadete da su proizvodi isključivo oni predmeti u koje je uložen ljudski rad. A kakav je to ljudski rad uložen u rast u ovom slučaju gljiva, pitaju se gljivari. I nije problem toliko u plaćanju Šumariji ulazaka u šumu koje bi godišnje za gljivare trebao iznositi 150 kn, koliko u našim poznatim birokratkim glupostima, jer bi sad upravo zbog takve odluke trebalo zaposliti određeni broj inspektora koji bi valjda u odori vjeverica iz žbunja vrebali gljivare i vagali im koliko su gljiva iznijeli iz šume, te imaju li uopće dozvolu ulaska u šume i udisanja šumskog zraka. Hrvatskom idiotizmu nikada kraja stoga će se novo rukovodstvo kojem je sada na čelu profesor Branko Bartolić, predsjednik sesvetskog gljivarskog društva u ime oko dvije tisuće aktivnih članova gljivarskih društava, ali i gotovo polovice ukupnog hrvatkog stanovništva koje stalno ili povremeno ubere pokoji kesten u šumi, ili maslačak na planinskom šumskom proplanku, boriti za promjenu nerazumnih propisa koje nisu mogli donijeti razumni ljudi. 


Samo registrirani odnosno prijavljeni korisnici mogu komentirati članak!
Komentari:
Nema komentara vezanih uz članak


Monitor

Zadnji registriran:
JASMINKA + ' ' + CARRIERO
JASMINKA CARRIERO

Sat

Trenutno vrijeme u Vugrovcu:

Prognoza

Trenutno podaci za vremensku prognozu nisu dostupni!

Zaboravili ste zaporku?

Ukoliko ste zaboravili zaporku, pošaljite nam e-mail adresu kojom ste se registrirali i zaporka će Vam odmah biti poslana putem e-maila.


E-mail:

Registracija novog korisnika

Kako biste sudjelovali u uređivanju web portala, u kućice ispod unesite svoje podatke: ime, prezime, e-mail adresu i zaporku te odaberite organizaciju koju želite uređivati.

Napomena: ukoliko želite uređivati npr. "KUD D.Domjanić", morate biti njihov član. Isto se odnosi na sve ostale organizacije, osim organizacije "Novinari" – u tu organizaciju spadaju svi koji nisu članovi nijedne od preostalih navedenih organizacija. Dakle, ako niste član niti jedne od navedenih organizacija koje djeluju u Vugrovcu, a želite uređivati Vugrovečki web portal, odaberite organizaciju "Novinari".

Putem e-maila dobiti ćete aktivacijski link kojim ćete potvrditi upisanu e-mail adresu i aktivirati Vaš korisnički račun za uređivanje portala.

Upozoravamo da će sve novosti neozbiljnog i uvredljivog sadržaja biti obrisane bez prethodne najave, a njihovi autori isključeni iz uređivanja portala.


Ime:


Prezime:


E-mail:


Zaporka:


Organizacija:

Prijava

Ukoliko ste registrirani korisnik i želite uređivati novosti na portalu, u kućice iznad unesite svoju e-mail adresu i zaporku. Upozoravamo da će sve novosti neozbiljnog i uvredljivog sadržaja biti obrisane bez prethodne najave, a njihovi autori isključeni iz uređivanja portala.

Profil korisnika
 

Za više detalja o korisniku posjetite njegov blog i saznajte sve što je napisao o sebi.

Blog >>>

Rezultati ankete

Da li u Vugrovcu nedostaje sadržaja za djecu i mlade?
Da, naravno: 139 glasova
Trebaju svoj prostor: 9 glasova
Imaju dovoljno: 5 glasova
Ne, imaju i previše: 11 glasova