Bilten

Ukoliko želite primati novosti s Vugrovečkog web portala putem e-maila, upišite svoju e-mail adresu i sve objavljene novosti stizati će na Vaš e-mail prilikom objave na portalu.


E-mail:Anketa

Da li u Vugrovcu nedostaje sadržaja za djecu i mlade?

Da, naravno
Trebaju svoj prostor
Imaju dovoljno
Ne, imaju i previše


Rezultati ankete

Print link Povratni link

Autor: Nenad Mađerić
Obajavljeno: 12/3/2014 1:15:30 PM

Izložba "Susret jednakosti"

Izložba "Susret jednakosti"

HRVATSKA UDRUGA LIKOVNIH UMJETNIKA I LIKOVNIH KRITIČARA I CENTAR ZA REHABILITACIJU ZAGREB – ORLOVAC

  Pozivaju vas da svojim dolaskom uveličate otvorenje izložbe radova nastalih na

     SUSRETIMA JEDNAKOSTI – likovnoj terapiji

                                                     

                     

U galeriji Kurija, Muzeja Prigorja, 11. prosinca s početkom u 12 sati otvoriti će se izložba radova nastalih na Susretu jednakosti – likovnoj terapiji, projektu nastalom kroz suradnju likovnih umjetnika i korisnika Centra za rehabilitaciju Zagreb, podružnice Orlovac.

 

Cilj ovakve suradnje integracija je određenih populacija u kulturni život zajednice te popularizacija umjetničkog stvaralaštva koja ukazuje na njegove neizmjerne potencijale i važnost u psihičkom i fizičkom zdravlju čovjeka. Ovakav oblik suradnje kroz likovno stvaralaštvo nema samo terapijski učinak, već kroz druženje s umjetnicima i suradnju s kulturnim institucijama, otvara širi dijapazon mogućnosti, pridonosi boljoj socijalnoj osviještenosti, rušeći predrasude i pružajući jednaku šansu svima, na taj način olakšavajući put razvoja osobama s intelektualnim i psihičkim teškoćama pružajući im tako mogućnost za kvalitetniji život. Poznato je da svaka osoba, bez obzira na razinu sposobnosti, ima sposobnost projekcije svog unutarnjeg bića u vizualne oblike pa je likovno izražavanje zapravo sredstvo neverbalne komunikacije, dijalog, bilo sa sobom ili svijetom oko sebe.

 

U ovaj program bilo je uključeno je šestero korisnika Centra za rehabilitaciju Zagreb, tj. odraslih osoba sa intelektualnim teškoćama: Ranko Ćuća, Kristijan Žerjavić, Ivanka Jurki, Jasna Krajcar, Gordan Prugovečki, Neven Novak i Željko Štranjger i profesionalni umjetnici iz područja likovnih umjetnosti odabrani od strane Hrvatske udruge likovnih umjetnika i likovnih kritičara: Ana Jakić Divković, Ana Divković, Marija Puzak, Paola Banić, Krunislav Stojanovski, Srećko Planinić, Dubravko Mokrović i Stipan Tadić te njihova likovna terapeutkinja, kiparica Blanka Stančić Puhak. U zajedničkom radu koristeći slikarska platna i papire, glinom, akrilnim bojama, pastelima, flomasterima, stvorili su likovna djela iznimne emotivne i komunikativne vrijednosti, slikovna polja iz kojih je progovorila sva nutrina njihova toplog, iskrenog bića. Korisnicima CRZ-a pridružili su se i vugrovečki osmoškolci te družeći se i stvarajući s njima pokazali da je uz ljubav i razumijevanje prema potrebama bližnjih, a posebno onih kojima je naša pomoć najpotrebnija sve moguće, da umjetnost ne poznaje granice i da je njezina moć neizmjerna.

 

Vidimo se 11. 12. u 12 sati na adresi Trg Dragutina Domjanića 5, Muzej Prigorja Sesvete.

 

Sanda Stanaćev Bajzek

Samo registrirani odnosno prijavljeni korisnici mogu komentirati članak!
Komentari:
Nema komentara vezanih uz članak


Monitor

Zadnji registriran:
JASMINKA + ' ' + CARRIERO
JASMINKA CARRIERO

Sat

Trenutno vrijeme u Vugrovcu:

Prognoza

Trenutno podaci za vremensku prognozu nisu dostupni!

Zaboravili ste zaporku?

Ukoliko ste zaboravili zaporku, pošaljite nam e-mail adresu kojom ste se registrirali i zaporka će Vam odmah biti poslana putem e-maila.


E-mail:

Registracija novog korisnika

Kako biste sudjelovali u uređivanju web portala, u kućice ispod unesite svoje podatke: ime, prezime, e-mail adresu i zaporku te odaberite organizaciju koju želite uređivati.

Napomena: ukoliko želite uređivati npr. "KUD D.Domjanić", morate biti njihov član. Isto se odnosi na sve ostale organizacije, osim organizacije "Novinari" – u tu organizaciju spadaju svi koji nisu članovi nijedne od preostalih navedenih organizacija. Dakle, ako niste član niti jedne od navedenih organizacija koje djeluju u Vugrovcu, a želite uređivati Vugrovečki web portal, odaberite organizaciju "Novinari".

Putem e-maila dobiti ćete aktivacijski link kojim ćete potvrditi upisanu e-mail adresu i aktivirati Vaš korisnički račun za uređivanje portala.

Upozoravamo da će sve novosti neozbiljnog i uvredljivog sadržaja biti obrisane bez prethodne najave, a njihovi autori isključeni iz uređivanja portala.


Ime:


Prezime:


E-mail:


Zaporka:


Organizacija:

Prijava

Ukoliko ste registrirani korisnik i želite uređivati novosti na portalu, u kućice iznad unesite svoju e-mail adresu i zaporku. Upozoravamo da će sve novosti neozbiljnog i uvredljivog sadržaja biti obrisane bez prethodne najave, a njihovi autori isključeni iz uređivanja portala.

Profil korisnika
 

Za više detalja o korisniku posjetite njegov blog i saznajte sve što je napisao o sebi.

Blog >>>

Rezultati ankete

Da li u Vugrovcu nedostaje sadržaja za djecu i mlade?
Da, naravno: 139 glasova
Trebaju svoj prostor: 9 glasova
Imaju dovoljno: 5 glasova
Ne, imaju i previše: 11 glasova