Bilten

Ukoliko želite primati novosti s Vugrovečkog web portala putem e-maila, upišite svoju e-mail adresu i sve objavljene novosti stizati će na Vaš e-mail prilikom objave na portalu.


E-mail:Anketa

Da li u Vugrovcu nedostaje sadržaja za djecu i mlade?

Da, naravno
Trebaju svoj prostor
Imaju dovoljno
Ne, imaju i previše


Rezultati ankete

Print link Povratni link

Autor: Njuškalo -
Obajavljeno: 2/25/2014 7:30:44 PM

KUD Dragutin Domjanić održao godišnju skupštinu

KUD Dragutin Domjanić održao godišnju skupštinu

Kulturno umjetničko društvo Dragutin Domjanić održalo je u nedjelju, 23. veljače u staroj školi izvještajnu godišnju skupštinu. Velika dvorana je bila puna članova i gostiju, a kako i ne bi, kad društvo broji 153 aktivna člana koji djeluju u 8 sekcija, 3 tamburaške i 5 plesnih, a uči ih šestoro voditelja, učitelja sviranja, plesa i pjevanja, od kojih su neki i iz nacionalnog ansambla Lado. U protekloj godini društvo je održalo 56 nastupa na kojima je izvedeno 106 točaka. Nastupalo se diljem naše zemlje i inozemstvu, a posebno je istaknuto osmodnevno sudjelovanje na međunarodnoj smotri folklora u Turskoj. Dva člana tamburaškog orkestra Bruno Vuger i Davor Dakić osvojili su prvo mjesto na prošlogodišnjem europskom prvenstvu tamburaških orkestara kao članovi orkestra glazbene škole Dugo Selo kojoj je falila kvalitetna ritam sekcija, dakle bugarija i bas. Članovi društva prošle su godine ugostili na nekoliko dana društva iz Makedonije i Portugala koja su sudjelovala na zagrebačkoj međunarodnoj folklornoj smotri. Oduševljeni gosti pozvali su ih ove godine na nastupe u svojim zemljama, a hoće li ići ponajviše ovisi o financijskim mogućnostima, posebice odlazak u Portugal. Kad smo spomenuli financije, recimo da je društvo prošle godine uprihodilo 315 tisuća kuna, najvećim dijelom od manifestacije Vugrovečko miholje, ali to je ujedno i najveći trošak koji je bio veći od njegova prihoda, a razliku su namirili sponzori i donatori. Također velika stavka troškova su voditelji na koje je prošle godine utrošeno 110 tisuća kuna, međutim kada se vidi obiman i kvalitetan rad, tada se može reći da je taj trošak bio itekako opravdan. I u ovoj godini plan je ambiciozan. KUD će održati šezdesetak nastupa s više od stotinu točaka, uvode se nove koreografije koje će povećati impozantnih petnaestak sadašnjih, plan je nastupati i izvan granica, a hoće li planiranih tristotinjak tisuća kuna prihoda biti dovoljno da se to ostvari vidjet će se. U svakom slučaju KUD Dragutin Domjanić Vugrovec nametnuo se kao neizostavan čimbenik foklornih zbivanja na ovim prostorima što se prepoznali i mediji, pa su tako u prošloj godini sudjelovali u desetak televizijskih ili radijskih emisija, a sudeći po aktivnosti tako će biti i ove godine. Po završetku radnog dijela skupštine, jubilarnim članovima tamburaške i plesne sekcije koji aktivno djeluju u KUD-u deset godina uručene su zahvalnice, kao i mnogim gostima koji su joj nazočili. Na poslijetku tamburaški orkestar KUD-a izveo je prigodan koncert na oduševljenje svih nazočnih.

Fotografija: Ivana Habek

Samo registrirani odnosno prijavljeni korisnici mogu komentirati članak!
Komentari:
Nema komentara vezanih uz članak


Monitor

Zadnji registriran:
JASMINKA + ' ' + CARRIERO
JASMINKA CARRIERO

Sat

Trenutno vrijeme u Vugrovcu:

Prognoza

Trenutno podaci za vremensku prognozu nisu dostupni!

Zaboravili ste zaporku?

Ukoliko ste zaboravili zaporku, pošaljite nam e-mail adresu kojom ste se registrirali i zaporka će Vam odmah biti poslana putem e-maila.


E-mail:

Registracija novog korisnika

Kako biste sudjelovali u uređivanju web portala, u kućice ispod unesite svoje podatke: ime, prezime, e-mail adresu i zaporku te odaberite organizaciju koju želite uređivati.

Napomena: ukoliko želite uređivati npr. "KUD D.Domjanić", morate biti njihov član. Isto se odnosi na sve ostale organizacije, osim organizacije "Novinari" – u tu organizaciju spadaju svi koji nisu članovi nijedne od preostalih navedenih organizacija. Dakle, ako niste član niti jedne od navedenih organizacija koje djeluju u Vugrovcu, a želite uređivati Vugrovečki web portal, odaberite organizaciju "Novinari".

Putem e-maila dobiti ćete aktivacijski link kojim ćete potvrditi upisanu e-mail adresu i aktivirati Vaš korisnički račun za uređivanje portala.

Upozoravamo da će sve novosti neozbiljnog i uvredljivog sadržaja biti obrisane bez prethodne najave, a njihovi autori isključeni iz uređivanja portala.


Ime:


Prezime:


E-mail:


Zaporka:


Organizacija:

Prijava

Ukoliko ste registrirani korisnik i želite uređivati novosti na portalu, u kućice iznad unesite svoju e-mail adresu i zaporku. Upozoravamo da će sve novosti neozbiljnog i uvredljivog sadržaja biti obrisane bez prethodne najave, a njihovi autori isključeni iz uređivanja portala.

Profil korisnika
 

Za više detalja o korisniku posjetite njegov blog i saznajte sve što je napisao o sebi.

Blog >>>

Rezultati ankete

Da li u Vugrovcu nedostaje sadržaja za djecu i mlade?
Da, naravno: 139 glasova
Trebaju svoj prostor: 9 glasova
Imaju dovoljno: 5 glasova
Ne, imaju i previše: 11 glasova