Bilten

Ukoliko želite primati novosti s Vugrovečkog web portala putem e-maila, upišite svoju e-mail adresu i sve objavljene novosti stizati će na Vaš e-mail prilikom objave na portalu.


E-mail:Anketa

Da li u Vugrovcu nedostaje sadržaja za djecu i mlade?

Da, naravno
Trebaju svoj prostor
Imaju dovoljno
Ne, imaju i previše


Rezultati ankete

Print link Povratni link

Autor: Nenad Mađerić
Obajavljeno: 9/30/2014 8:52:12 AM

Likovni susreti Vugrovec 2014.

Likovni susreti Vugrovec 2014.

Pozivamo vas na međunarodni likovni događaj – Likovne susrete Vugrovec 2014. (29. 9. – 3. 10.)

  koji će završiti otvorenjem izložbe nastalih radova

  u petak, 3. 10. 2014. u 19:00 sati ,

  u Izložbenom prostoru HULULK-a – Galeriji Farof Župnog dvora Vugrovec

  Augusta Šenoe 54, Vugrovec Donji, Sesvete.

 Likovnu susreti i ove godine okupljaju zanimljiva imena hrvatske i europske likovne scene.

 Sudjeluju:

 Lydia Patafta – Slovačka;  Catherina Zavodnik – Slovenija;

 Snežana Manasić – Srbija;  Mahgoub Al-Magboul – Katar

 Nataša Milovančev  i  Aleksandar Tanevski – Makedonija;

 Ana Jakić Divković, Ana Divković, Marija Puzak, Anita Parlov, Nina Brkić, Sanela Đurinec, Verica Jadanec,

 Goranka Supin, Dubravko Mokrović, Krunislav Stojanovski, Željko Mucko i Vladimir Meglić – Hrvatska.

 

Sanda Stanaćev Bajzek, voditeljica Susreta

0981780190


 

Od 29. 9. do 3.10., malo mjesto Vugrovec nedaleko našega glavnog grada obogatiti će kulturno-umjetničku ponudu Zagreba i Hrvatske vrijednim događajem  - Likovnim susretima Vugrovec. Svrha ovakvog okupljanja želja je i nastojanje da na bogatoj kulturnoj baštini kao bazi stvori projekt kojim će, ponovno ovaj kraj, grad Zagreb i cijelu Hrvatsku upisati u kulturno-umjetničku kartu Europe, pridonijeti razvoju i prezentaciji likovne umjetnosti, a pozivanjem, tj. suradnjom s vrsnim umjetnicima širom lijepe naše kao i s inozemnim autorima raditi na kulturnom jedinstvu, ispreplitanjima i povezivanjima unatoč kulturološkim i religijskim različitostima. Glavno mjesto događanja župni je dvor Farof, sagrađen 1801.g. u neobaroknom stilu, danas spomenik kulture i zgrada u kojoj je smještena nova Galerija Farof u kojoj će biti upriličena izložba radova nastalih na Likovnom susretu. U obnovljenom Farofu (župnom dvoru) nalazi se vrijedan crkveni inventar s pismohranom i knjižnicom koja čuva nekoliko raritetnih knjiga velike vrijednosti. Organizator ovog likovnog događanja je KUD Dragutin Domjanić koje djeluje od 1950.g., a u novije vrijeme iskazuje se kao nositelj kulturne smotre „Vugrovečko Miholje“. Suorganizatori su Župni dvor Vugrovec i Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara, upravo osnovana u cilju promicanja, poticanja i unaprjeđenja kultute i umjetnosti kroz promicanje temeljnih civilizacijskih vrijednosti, ostvarujući projekte na bogatoj kulturno-umjetničkoj baštini i njenoj teorijskoj prezentaciji, a cijeli projekt ima i potporu, tj. sufinanciran je i od  Gradskog ureda za kulturu, prosvjetu i sport grada Zagreba.
Nastojanje organizatora je ugostiti umjetnike iz cijele Europe s naglaskom na hrvatskim autorima koji će uvijek biti nositelji projekta, tj. njegovi glavni realizatori. Ovoga rujna sudjeluje osamnaest umjetnica  i umjetnika: Lydia Patafta iz Slovačke, Catherina Zavodnik iz Slovenije, Snežana Manasić iz Srbije, Aleksandar Tanevski i Nataša Milovančev iz Makedonije, Mahgoub Al-Magboul iz Katra, Goranka Supin, Ana Jakić Divković, Ana Divković, Marija Puzak, Sanela Đurinec, Anita Parlov, Verica Jadanec, Vladimir Meglić, Dubravko Mokrović, Krunislav Stojanovski, Željko Mucko i Nina Brkić iz Hrvatske.

Rujanski Likovni susreti Vugrovec 2014. završavaju svečanim otvorenjem izložbe, u petak, 3.10. u 19:00 sati u izložbenom prostoru HULULK-a ( Hrvatske udruge likovnih umjetnika i likovnih kritičara) – Galeriji Farof, Župnog dvora Vugrovec.
Vrijedi upoznati gostoprimstvo i bogatu kulturnu tradiciju vugrovečkog kraja, navratiti u ove prigorske brege tek petnaestak kilometara od Zagreba, cestom koja sjeverno od Sesveta vijuga prema Mariji Bistrici iz koje se odvaja krak za naše živopisno mjesto, bogate kulturne baštine koja datira još iz rimskih vremena, koje će, nadamo se postati važnim u prezentaciji  suvremena likovne produkcije, hrvatske kulture i njene bogate baštine.
Dobro došli!


Samo registrirani odnosno prijavljeni korisnici mogu komentirati članak!
Komentari:
Nema komentara vezanih uz članak


Monitor

Zadnji registriran:
JASMINKA + ' ' + CARRIERO
JASMINKA CARRIERO

Sat

Trenutno vrijeme u Vugrovcu:

Prognoza

Trenutno podaci za vremensku prognozu nisu dostupni!

Zaboravili ste zaporku?

Ukoliko ste zaboravili zaporku, pošaljite nam e-mail adresu kojom ste se registrirali i zaporka će Vam odmah biti poslana putem e-maila.


E-mail:

Registracija novog korisnika

Kako biste sudjelovali u uređivanju web portala, u kućice ispod unesite svoje podatke: ime, prezime, e-mail adresu i zaporku te odaberite organizaciju koju želite uređivati.

Napomena: ukoliko želite uređivati npr. "KUD D.Domjanić", morate biti njihov član. Isto se odnosi na sve ostale organizacije, osim organizacije "Novinari" – u tu organizaciju spadaju svi koji nisu članovi nijedne od preostalih navedenih organizacija. Dakle, ako niste član niti jedne od navedenih organizacija koje djeluju u Vugrovcu, a želite uređivati Vugrovečki web portal, odaberite organizaciju "Novinari".

Putem e-maila dobiti ćete aktivacijski link kojim ćete potvrditi upisanu e-mail adresu i aktivirati Vaš korisnički račun za uređivanje portala.

Upozoravamo da će sve novosti neozbiljnog i uvredljivog sadržaja biti obrisane bez prethodne najave, a njihovi autori isključeni iz uređivanja portala.


Ime:


Prezime:


E-mail:


Zaporka:


Organizacija:

Prijava

Ukoliko ste registrirani korisnik i želite uređivati novosti na portalu, u kućice iznad unesite svoju e-mail adresu i zaporku. Upozoravamo da će sve novosti neozbiljnog i uvredljivog sadržaja biti obrisane bez prethodne najave, a njihovi autori isključeni iz uređivanja portala.

Profil korisnika
 

Za više detalja o korisniku posjetite njegov blog i saznajte sve što je napisao o sebi.

Blog >>>

Rezultati ankete

Da li u Vugrovcu nedostaje sadržaja za djecu i mlade?
Da, naravno: 139 glasova
Trebaju svoj prostor: 9 glasova
Imaju dovoljno: 5 glasova
Ne, imaju i previše: 11 glasova