Bilten

Ukoliko želite primati novosti s Vugrovečkog web portala putem e-maila, upišite svoju e-mail adresu i sve objavljene novosti stizati će na Vaš e-mail prilikom objave na portalu.


E-mail:Anketa

Da li u Vugrovcu nedostaje sadržaja za djecu i mlade?

Da, naravno
Trebaju svoj prostor
Imaju dovoljno
Ne, imaju i previše


Rezultati ankete

Print link Povratni link

Autor: Nenad Mađerić
Obajavljeno: 7/3/2015 10:17:17 AM

Likovni susreti Vugrovec 2014.

Poštovani,

 

obavještavamo vas da i ove godine izložba „Likovni susreti Vugrovec 2014.“ predstavlja  vrsne hrvatske i europske likovne umjetnike i to njih osamnaest, okupljenih prošle godine u istoimenom likovnom i kulturnom događaju koji promiče kulturu i turizam  našega grada, naše županije i cijele„Lijepe naše“, dokazujući da je grad Zagreb i Hrvatska važna kulturno-umjetnička destinacija koju rado pohode i pohoditi će i ubuduće umjetnici iz cijelog svijeta.

 

Likovni susreti Vugrovec pod organizatorskom palicom KUD-a Dragutin Domjanić izrasli su iz autorske ideje i težnje nekolicine entuzijasta, „kudovaca“ i današnjih osnivača Hrvatske udruge likovnih umjetnika i likovnih kritičara koja je za svoje sjedište upravo odabrala Vugrovec i njegov Župni dvor, da se na bogatoj kulturnoj baštini kao bazi stvori projekt koji će grad Zagreb, ali i Hrvatsku obogatiti zanimljivim likovnim događajem. Pridonijeti time razvoju i prezentaciji likovne umjetnosti te ukazati na postojanja zanimljivih i vrijednih kulturno-povijesnih lokacija koje su zapostavljene i nedovoljno iskorištene. Stvorena je stoga, u čarobnom prirodnom okružju prigorskih „brega“, nova kulturna oaza koja je i ovaj put ukazala na životnost „klasičnih“ likovnih medija – slike, skulpture i mozaika koja ne jenjava s novim likovnim generacijama te potvrdila potrebu za takvim kulturnim događanjem, za podizanjem kulturne svijesti „malog“ čovjeka i shvaćanjem umjetnosti kao važne osobne potrebe.  „Likovni susreti“  predstavili su recentnu hrvatsku likovnu produkciju prezentirajući paralelno s njom i radove inozemnih autora s ciljem da interakcijom raznorodnih stilskih, ikonoloških i kulturoloških izričaja potvrde potrebu za globalnim promišljanjem i djelovanjem. Stoga su „vugrovečki likovni susreti“ 2014. godine, stavljajući naglasak na hrvatske umjetnike, ugostili i likovne autore iz Makedonije, Srbije, Slovenije i Sudana koji su transponirali svoje doživljaje u osebujne likovne izraze, u djela koja prenose ideje ljepote, nove duhovnosti i svjedoče inferiornost prostornih, vremenskih, ideoloških, nacionalnih i rasnih granica.

 

Sanda Stanaćev Bajzek


Samo registrirani odnosno prijavljeni korisnici mogu komentirati članak!
Komentari:
Nema komentara vezanih uz članak


Monitor

Zadnji registriran:
JASMINKA + ' ' + CARRIERO
JASMINKA CARRIERO

Sat

Trenutno vrijeme u Vugrovcu:

Prognoza

Trenutno podaci za vremensku prognozu nisu dostupni!

Zaboravili ste zaporku?

Ukoliko ste zaboravili zaporku, pošaljite nam e-mail adresu kojom ste se registrirali i zaporka će Vam odmah biti poslana putem e-maila.


E-mail:

Registracija novog korisnika

Kako biste sudjelovali u uređivanju web portala, u kućice ispod unesite svoje podatke: ime, prezime, e-mail adresu i zaporku te odaberite organizaciju koju želite uređivati.

Napomena: ukoliko želite uređivati npr. "KUD D.Domjanić", morate biti njihov član. Isto se odnosi na sve ostale organizacije, osim organizacije "Novinari" – u tu organizaciju spadaju svi koji nisu članovi nijedne od preostalih navedenih organizacija. Dakle, ako niste član niti jedne od navedenih organizacija koje djeluju u Vugrovcu, a želite uređivati Vugrovečki web portal, odaberite organizaciju "Novinari".

Putem e-maila dobiti ćete aktivacijski link kojim ćete potvrditi upisanu e-mail adresu i aktivirati Vaš korisnički račun za uređivanje portala.

Upozoravamo da će sve novosti neozbiljnog i uvredljivog sadržaja biti obrisane bez prethodne najave, a njihovi autori isključeni iz uređivanja portala.


Ime:


Prezime:


E-mail:


Zaporka:


Organizacija:

Prijava

Ukoliko ste registrirani korisnik i želite uređivati novosti na portalu, u kućice iznad unesite svoju e-mail adresu i zaporku. Upozoravamo da će sve novosti neozbiljnog i uvredljivog sadržaja biti obrisane bez prethodne najave, a njihovi autori isključeni iz uređivanja portala.

Profil korisnika
 

Za više detalja o korisniku posjetite njegov blog i saznajte sve što je napisao o sebi.

Blog >>>

Rezultati ankete

Da li u Vugrovcu nedostaje sadržaja za djecu i mlade?
Da, naravno: 139 glasova
Trebaju svoj prostor: 9 glasova
Imaju dovoljno: 5 glasova
Ne, imaju i previše: 11 glasova