Bilten

Ukoliko želite primati novosti s Vugrovečkog web portala putem e-maila, upišite svoju e-mail adresu i sve objavljene novosti stizati će na Vaš e-mail prilikom objave na portalu.


E-mail:Anketa

Da li u Vugrovcu nedostaje sadržaja za djecu i mlade?

Da, naravno
Trebaju svoj prostor
Imaju dovoljno
Ne, imaju i previše


Rezultati ankete

KUD Dragutin Domjanić

O nama | Novosti | Foto | Video | Kontakt

O nama


Autor: Jasna Židak
Obajavljeno: 12/18/2015 8:56:46 AM


KUD "Dragutin Domjanić"

Kulturno umjetničko društvo „Dragutin Domjanić“ Vugrovec, osnovano je 05.11.1969. godine na Osnivačkoj skupštini koje je održana u Vugrovcu.  Osnivanje društva je rezultat zainteresiranosti djece, mladeži i mještana Vugrovca i okolnih mjesta da se aktivno bave kulturnom aktivnošću u cilju razvijanja narodne umjetnosti, očuvanju folklora i ostalih starih običaja. Društvo je nastupalo diljem Hrvatske, a za svoj rad 1973. godine dobilo je „Nagradu općine Sesvete“. Nakon toga društvo je polučilo mnogobrojne odlične rezultate nastupima na mnogim smotrama i nastupima na prostoru gotovo cijele bivše države, te u inozemstvu; Austrija, Mađarska. Vrhunac rada bio je krajem osamdesetih kad je svoju kvalitetu društvo pokazalo i nastupom u novogodišnjem programu Televizije Zagreb.

Zbog poznatih okolnosti društvo je 1990. prestalo s radom, te je nakon nekoliko pokušaja obnovljeno krajem 2002. godine Trenutno broji oko 160 aktivnih članova u pet plesnih, dvije tamburaške i dramskoj sekciji. Nakon obnove društvo je sudjelovalo na mnogim manifestacijama i smotrama, te svakako treba spomenuti da je 2007. godine na Smotri amatera grada Zagreba KUD D.Domjanić sa koreografijom Branimira Milasa „Međimuje“ uvršteno među 10 najbolje izvedenih koreografija u gradu Zagrebu, te 2012. godine sa najmlađom sekcijom tamburaša voditelja Danijela Pavlovića sa točkom "Prigorski potpuri", na istoj Smotri 2014. majmlađi plesači i tamburaši sa koreografijom Snježana Fišter "Dječje igre iz Slavonije",  također srednja sekcija tamburaša osvojila je 2. mjesto na Međunarodnom natjecanju tamburaša u Dugom Selu. KUD D.Domjanić 2013. godine dobitnik je Medalje Grada Zagreba za promicanje tradicijske kulture.

Nastavno na dugogodišnju tradiciju proštenja i proslave dana sv. Mihovila, jednog od zaštitnika Vugrovca KUD je odlučio prije osam godina po prvi puta oplemeniti te dane kulturno umjetničkim programom, te organizirao manifestaciju pod nazivom „Vugrovečko Miholje“ . Ovim događanjem na simboličan način označava se kraj ljeta i uvod u ranu jesen te početak ubiranja plodova rada na zemlji kroz godinu. Kako se prva manifestacija pokazala vrlo uspješnom i posječenom, ove je godine po osmi puta organizirano „Vugrovečko Miholje“ te je posjećenost u tri dana dosegla oko 10.000 posjetitelja i oko 1200 sudionika.
 

KUD  je član HDS-a i Udruge "Družina"- ČUVARA TRADICIJE HRVATSKIH OBITELJSKIH ZADRUGA koja organizira međunarodne "Susrete naroda i kultura". KUD je imao vrlo uspješne nastupe osim diljem Hrvatske  u Makedoniji, Češkoj, Slovačkoj, BiH i Turskoj. Također smo ugostili goste iz Makedonije, Portugala a uskoro i Turske. Posebnu suradnju i prijateljstvo imamo sa Udrugom "Gotali" za očuvanje tradicjijskih običaja i zanata,  koji se predstavljaju na "Vugrovečkom Miholju", a uskoro će nam se predstaviti i na našem Božićnom Koncertu postavom ŽIVIH JASLICA.


Sadašnji članovi organizacijskog odbora  KUD-a Dragutin Domjanić su: Jasna Židak,Vladimir Vuger,Ružica Weigand, Slavica Židak, Mirjana Čuljak,  Snježana Fišter,Stanko Čuljak, Darko Židak, Zdravko Židak, Jasminka Carriero, Božica Pekčec-Budek, Željko Moštak i Vladimir Đuran.

Stručni voditelji plesnih, pjevačkih, tamburaških sekcija su: Snježana Fišter,  Mario Pleše, Branimir Milas, Dražen Zovko, Sanda Bajuk, Danijel Pavlović i Bruno Vuger.

KONTAKTI:
Predsjednica: Jasna Židak --------------- 098 / 353 852
e-mail: jasna.zidak@zg.t-com.hr
Potpredsjednik: Vladimir Vuger --------- 098 / 76 66 77
Tajnica: Ružica Weigand ---------------------- 091/ 574 26 10
Blagajnica: Slavica Židak ---------------- 099 / 200 12 34Monitor

Zadnji registriran:
JASMINKA + ' ' + CARRIERO
JASMINKA CARRIERO

Sat

Trenutno vrijeme u Vugrovcu:

Prognoza

Trenutno podaci za vremensku prognozu nisu dostupni!

Zaboravili ste zaporku?

Ukoliko ste zaboravili zaporku, pošaljite nam e-mail adresu kojom ste se registrirali i zaporka će Vam odmah biti poslana putem e-maila.


E-mail:

Registracija novog korisnika

Kako biste sudjelovali u uređivanju web portala, u kućice ispod unesite svoje podatke: ime, prezime, e-mail adresu i zaporku te odaberite organizaciju koju želite uređivati.

Napomena: ukoliko želite uređivati npr. "KUD D.Domjanić", morate biti njihov član. Isto se odnosi na sve ostale organizacije, osim organizacije "Novinari" – u tu organizaciju spadaju svi koji nisu članovi nijedne od preostalih navedenih organizacija. Dakle, ako niste član niti jedne od navedenih organizacija koje djeluju u Vugrovcu, a želite uređivati Vugrovečki web portal, odaberite organizaciju "Novinari".

Putem e-maila dobiti ćete aktivacijski link kojim ćete potvrditi upisanu e-mail adresu i aktivirati Vaš korisnički račun za uređivanje portala.

Upozoravamo da će sve novosti neozbiljnog i uvredljivog sadržaja biti obrisane bez prethodne najave, a njihovi autori isključeni iz uređivanja portala.


Ime:


Prezime:


E-mail:


Zaporka:


Organizacija:

Prijava

Ukoliko ste registrirani korisnik i želite uređivati novosti na portalu, u kućice iznad unesite svoju e-mail adresu i zaporku. Upozoravamo da će sve novosti neozbiljnog i uvredljivog sadržaja biti obrisane bez prethodne najave, a njihovi autori isključeni iz uređivanja portala.

Profil korisnika
 

Za više detalja o korisniku posjetite njegov blog i saznajte sve što je napisao o sebi.

Blog >>>

Rezultati ankete

Da li u Vugrovcu nedostaje sadržaja za djecu i mlade?
Da, naravno: 139 glasova
Trebaju svoj prostor: 9 glasova
Imaju dovoljno: 5 glasova
Ne, imaju i previše: 11 glasova